Helsinki: Kuukauden viimeinen auringonlasku kaupungin kattojen yllä kuvattuna hotelli Tornin kattoterassilta Kampissa. Kohti aurinkoa kulkevat Kalevankatu (vas.) ja Eerikinkatu (oik.).

Kuvattu 31.01.2005 (maanantai) klo 16.23   |   Suuri versio

Annuli

Kiitos Niklas!
Jäin joskus vuosi sitten totaalisesti koukkuun näihin kuviisi ja käyn monta kertaa viikossa tsekkaamassa, onko tullut uusia.

Pari päivää ennen näitä Tornista ottamiasi kuvia olin itse samassa paikassa ihailemassa näkymiä. Harmitti, kun ei tullut kamera mukaan. Ajattelin, että pitäisi vihjaista sinulle upeasta kuvauspaikasta. Vaan eipä tarvinnutkaan! :)

Oletko muuten koskaan ajatellut olla yhteydessä kirjankustantajiin? Voisit julkaista upean kuvateoksen Helsingin ja Suomen maisemista.

08.02.2005 klo 14.56

Niklas Sjöblom

Kiitos, Annuli! Kiva kuulla koukusta. :)

Vaikket ehtinyt vihjata Tornin kuvauspaikasta, otan toki vastaan muita ehdotuksia kuvauspaikoiksi. Reilun 800 kuvan jälkeen alkaa olla melko vaikeaa keksiä uusia kuvauskohteita ja siksi toistoa tulee pakostakin. Onneksi sentään sää, vuodenajat ja valaistus vaihtelevat. Eräs kommentoija totesi osuvasti joulukuun 13. päivän kuvan kohdalla: "Poikkeuksellisen vaikuttava. Ei uskoisi, että kävelemällä vuodesta, viikosta ja päivästä toiseen ympäri samoja kaupungin rantoja saadaan näin dramaattisia asioita esiin." Niin, siinäpä se.

Enpä ole vielä tuputtanut kuviani kirjakustantajille, mutta muutamia kuviani on ilokseni julkaistu kirjoissa ja lehdissä. Vähän varmaan pitäisi vielä kartuttaa kuvakokoelmaani ennen kuin siitä saisi mitään tarpeeksi kiinnostavaa aikaan. Jospa nyt aluksi jaksaisin koota tänne tuhannen kuvan kokoelman, niin mietin sitten jatkoa.

Kiitos vielä palautteestasi!

08.02.2005 klo 17.57

Jaakko

Tämä on mielestäni todella hieno kuva. Jotenkin tulee mukava tunnelma kaupungin kattojen ylle auringon laskiessa. Mielestäni kuvan "tunnelma" välittyy todella hyvin tästä. Muutenkin sinulla on erittäin hienoja ja hyviä kuvia sivuillasi. Tulee säännöllisesti täällä käytyä näitä katsomassa. Olisi kyllä hieno joskus itsekin oppia kuvaamaan edes puoliksi näin hienoja kuvia.

10.02.2005 klo 08.42

Tarja

Kuvakirjan ja/tai näyttelyn voisi nimetä vaikka "Tulevaisuuden perinnemaisemia Suomesta". Luonto ja kuvat kaupungista ovat lapsieni muistojen maisemia sitten aikuisena. Kuten minulle ovat lehmät ym. ladot nykyisin. Ihmisille tekee todella hyvää nähdä kuinka kaunista voi olla kaupungissakin (ei vain maaseudulla). Luonto on tärkeää, mutta täytyy muistaa, että myös kaupungit ovat osa Suomea.

10.02.2005 klo 09.05

Jaana

Jos haluat vinkkejä uusista kuvauspaikoista niin, Itä- ja Pohjois-Helsingissä on useita lähiöitä, joista ei ole yhtään kuvaa. Sen totesin laittamalla erilaisia hakusanoja kuva-aihe hakuun. Kokeile sitä.

Hämmästyksekseni kerran huomasin miten ylhäällä Pasilan asema sijaitsee. Siltä on hienot näkymät keskustaan päin auringon noustessa ja laskiessa. Käy katsomassa. :)

01.11.2005 klo 19.16

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net