Helsinki: Laskeva aurinko ja merelle suuntaava hinaaja Susisaaren edustalla. Kuvattu tyynessä säässä Suomenlinnan uimarannalta juuri ennen auringon katoamista ohueen usvakerrokseen.

Kuvattu 24.02.2005 (torstai) klo 17.27   |   Suuri versio

raija

ihanan lumoava taas tämäkin. Tiedän sulla olevan hyvä kameran mutta annappa neuvo.Voiko esim kuutamosta otta kuvan hp photosmart r707 lla ,onnistuukohan se?

09.03.2005 klo 13.06

Niklas Sjöblom

Katsoin netistä mainitsemasi kameran ominaisuuksia. Kuutamoa kuvattaessa tärkeää on oikea valotus - varsinkin, jos on jo pimeää. Silloin sopiva valotusaika kannattaa mitata kuusta tai kuunsillasta pistemittausta käyttäen, jottei kuva ylivalotu. HP:n nettisivujen mukaan kamerassasi on pistemittausominaisuus. Ongelmana saattaa tosin olla pieni optinen zoom (3-kertainen), joten mitään lähikuvaa kuutamosta ei saa. Oletan että onnistuisit parhaiten, jos kuvaat hämärässä, hieman auringonlaskun jälkeen tai juuri ennen auringonnousua. Niillä hetkillä olen itse ottanut parhaimmat kuutamokuvani. Sopivan sään osuminen sellaiselle päivälle, jolloin kuun nousu/lasku tapahtuu suunnilleen samanaikaisesti kuin auringon nousu/lasku, on kuitenkin melko harvinaista, ja sitä voi joutua odottamaan useammankin kuukauden ajan. Mahdollisuuksia siihen on muutenkin tarjolla vain täysikuun aikaan. Kannattaa seurata kalenterista tähtitieteellisesti sopivia päiviä ja toivoa sään myötävaikutusta. Hyvä apuväline netissä on Heavens-Above -sivusto, joka tarjoaa auringon ja kuun laskuajat valinnaiselle paikkakunnalle, esim. Helsingille.

Nyt puhuin siis vain omasta kokemuksestani, mutta toivottavasti siitä oli edes jotain apua. Kuu on kiehtova kuvauskohde!

12.03.2005 klo 11.19

Tarja

Ihana nähdä, että Suomen maisemat ovat yhtä värikkäitä ja hienoja kuin jossakin eteläisellä pallonpuoliskollakin. Tulee mieleen kuvat savanneista tai autiomaista... jääsautiomaa :-)

21.03.2005 klo 13.23

laura

ällistyttävän hieno kuva!

23.01.2007 klo 08.35

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net