Helsinki: Toinen maitopurkkien kyljistä karanneista lehmistä odottaa raitiovaunua Kauppatorin pysäkillä kaupungintalon edustalla. Lehmälauma näytti vallanneen koko keskustan.

Kuvattu 09.03.2005 (keskiviikko) klo 10.43   |   Suuri versio

Minerva Krohn

Hei
Olen käynyt ihailemassa kuvia. Kyllä Helsinki on upea.
Tätä kuvaa on pakko kommentoida. Tässä on surrealistisen hauska fiilis. Lehmän kuvaaminen pleksin läpi on vääristänyt viivoja juuri sopivasti. Muuten kuva voisi näyttää vain tylsältä peruskuvalta ( "lehmä ratillapysäkillä"). Nyt siinä on hieno leikkisä fiilis.

10.03.2005 klo 09.01

Timo

eikö tuota ole muokattu?

10.03.2005 klo 10.02

Niklas Sjöblom

Minerva, kiitos kommentistasi! Surrealistisuus oli juuri se, mikä minua kiehtoi tässä kuvakulmassa. Kaupungintalon aaltoilevuus ei johdu pleksilasista, vaan sen takana olevasta peilinä toimivasta levystä, joka vääristää maisemaa.

Timo, lukuunottamatta värien ja kontrastin hienosäätöä kuvaa ei ole muokattu.

Paljastettakoon tässä karu totuus kuvasta kaikille niille, jotka eivät viime päivinä ole liikkuneet Helsingissä (tai muualla missä samankaltaisia lehmiä mahdollisesti on esiintynyt). Kyseessä on siis mainostaulu, jollaisia ilmestyi alkuviikosta mm. pysäkkikatoksiin ympäri Helsinkiä. Mainostaulussa on peilinä toimiva, heijastuvan maiseman lievästi vääristävä levy. Kuva lehmästä on peililevyn takana ja näkyy lehmän ääriviivoja myötäilevästä aukosta, joka on leikattu levyyn. Valokuvassani kaikki muu on siis heijastusta paitsi lehmä. Kaupungintalon katon yllä erottuu tuplaheijastus, joka aiheutuu peililevyä peittävästä mainostelineen pleksilasista. Näkyypä ylänurkassa myös osa logosta, joka kuuluu mainostavalle yritykselle. Se jääköön kuitenkin tässä yhteydessä mainitsematta ja katsojien arvattavaksi. :)

Mainoskampanjaan on liittynyt myös lehmäpatsaita, joista yksi näkyy Kiasman edessä edellisessä kuvassani. Samanlainen oli eilen ja vielä tänäänkin myös Kauppatorin ratikkapysäkillä. Pääsivätköhän lehmät yöksi sisätiloihin lämmittelemään? Onko joku nähnyt niitä muuallakin?

10.03.2005 klo 12.02

Minerva Krohn

Hei
Kuljin paikan ohi maananataina, ja silloin kauppatorilla mielestäni oli lehmäpatsas. Luulin siis että olit kuvannut sen pleksin läpi. Ilmeisesti ko lehmä on lähtenyt lätkimään, ja vain kuva on jäänyt jäljelle ;-)

10.03.2005 klo 12.42

Jonna

Hieno kuva tämäkin, en vaan ymmärtänyt teknisestä selostuksestasi puoliakaan, mutta ehkä niin on parempi ;)

Mikä näiden lehmien tarkoitus on?

10.03.2005 klo 15.10

Niklas Sjöblom

Jonna, tuskin kukaan muukaan pystyy ymmärtämään teknisiä selostuksiani. ;)

Lehmien tarkoituksesta en tiedä muuta kuin että se lienee huomion ja mielenkiinnon herättäminen. Lehmät kolahtivat minuun osuvasti, vaikka ne tuskin tulevat vaikuttamaan maitotuotteiden kulutukseeni. :)

10.03.2005 klo 17.52

Mette

Eikös nämä lehmät kaupungissa liity tiukasti tuon suomalaisen maitofirman 100-vuotisjuhliin? Samat eläimet odottelevat nysseä ainakin täällä Tampereella.

14.03.2005 klo 14.54

Niklas Sjöblom

Mette, juuri siihen ne liittyvät. Kiva kuulla että ne ovat kaupungistuneet muuallakin. :)

14.03.2005 klo 15.09

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net