Helsinki: Tuomiokirkon Senaatintorin puoleinen kellotaulu. Kellokoneisto tornin keskellä pyörittää kunkin neljän kellotaulun hammaspyörästöä, joka tahdistaa viisarit vastapainoineen.

Kuvattu 22.04.2005 (perjantai) klo 12.40   |   Suuri versio

Paula

...hypähdys fiktioon - ajan tuolle puolelle...

25.04.2005 klo 20.21

Leena

Mielenkiintoinen kuvakulma kellotaulusta!

Ovatko nämä korkeat paikat avoinna jokaiselle, joka vain jaksaa kavuta ylös maisemia katselemaan?

25.04.2005 klo 21.31

Niklas Sjöblom

Pääsin kiipeämään Johanneksenkirkon ja Tuomiokirkon torneihin saatuani siihen luvan Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan ylivahtimestari Petri Oittiselta. Kerroin hänelle kuvausharrastuksestani ja kuvasivustostani. Hän neuvoi minua sopimaan vierailuista ennakkoon kirkkojen vahtimestareiden kanssa. En päässyt torneihin yksin, vaan Johanneksenkirkossa mukanani oli vahtimestari ja Tuomiokirkossa suntio - molemmat erittäin ystävällisiä. En tiedä millä perusteella lupia tornivierailuihin myönnetään, mutta tuskin niihin mitään kansainvaellusta halutaan. Koska tykkään korkeista paikoista, torneihin kapuaminen oli mielestäni erittäin mielenkiintoinen kokemus. Olisin viihtynyt torneissa pitempäänkin, jos olisin uhrannut siihen vain omaaa aikaani. :)

Suunnitelmissani on vierailla vielä kolmannessakin kirkossa kevään aikana...

25.04.2005 klo 22.19

Leena

Kiitos tiedosta! Olin utelias. :)

Kuviesi kautta avautuvat maisemat riittänevät useimmille meistä kuviasi katsoville.

Kuvissasi säilyy yllätyksellisyys, kun näet vaivaa kuvaamiesi paikkojen etsimisessä. Kiitos sinulle siitä. Tosin senkin olet todistanut, että tutun paikan voi kuvata mielenkiintoisesti aina uudelleen ja uudelleen, kun kuvaushetki ja kuvakulma ovat mietittyjä... Taito sekin! :)

25.04.2005 klo 22.47

Paula

Pakko palata asiaan. Unohdin mainita, että tämä jos mikä nyt olisi omiaan "taustakuvaksi". Siis ihan tosissaan: tällaiset hillityt sävyt ovat silmäystävällisiä.

25.04.2005 klo 22.52

Anu

Kiitos Tuomiokirkkokuvista! Toivat muiston mieleen... me pääsimme aikanaan samaan torniin Muoto-opin tunnilla professori Severi Parkon kanssa. Näkyvyys ei ollut hääppöinen, sillä juuri silloin alkoi 1990-luvun pahin lumimyrsky ja salpasi sen metallisen huolto-oven, jota sinäkin varmaan käytit. Siellähän nökötimme. Kävimme jopa huhuilemassa apua sieltä kupolin yläpuolisesta reiästä - kirkossa käyskentelijät eivät tajunneet mistä ääni tulee ja olivat varmaan aika hämillään (!). No, joillakin oli jo kännykkä siihen aikaan, joten meidät tultiin aikanaan pelastamaan.
Se oli cool.

26.04.2005 klo 09.19

Mindy

OOOoooo! Hieno! Ihan tuli pähkinänsärkijäbaletti mieleen.

26.04.2005 klo 09.52

Kristian Svensson

Senaatintorilla kävellessä tulee harvoin mieleen, että se pieneltä näyttävä kello ei todellisuudessa voikaan olla kovin pieni.

Näistä Tuomiokirkosta otetuista kuvista huomaa muuten selvästi sen, että et keskity ainoastaan kuvien hienouteen. Hienoja kuvia saisi varmaan otettua paljon helpommistakin paikoista, mutta sinä tunnut hakevan koko ajan uusia haasteita ja jaksat nähdä vaivaa :). Kiitos siitä!

28.04.2005 klo 00.15

Harto Heimo

Niin, Harva meistä on ollut kellon sisällä.

29.04.2005 klo 03.57

Tuija

Tää kello kuvahan on ihan kun siitä uudesta leffasta. En nyt tietenkään muista nimeä, mutta Nicolas Gage on pääosassa ja ne varastavat amerikan itsenäisyys julistuksen. Elokuvan yksi kohtaus on kuvattu juuri kellon sisällä, joten tää kuva on ihan samanlainen kun elokuvassa.
Kiitos ihanasta sivustosta. Kuvat ovat kerrassaan upeita ja sinä ahkera ja taitava:))
Kiitos!

29.04.2005 klo 13.42

kirsikka

Älyttömän hienoa työtä jälleen kerran. Mullekin tuli mieleen joku elokuva. Ja tuli myös mieleen, että tällaisen taulun haluaisin kotiini; olisi hieno sisustuselementti aristokraattisine helmenharmaineen. Nautittavaa pysähtyneisyyttä, tekniikkaa ja tunnelmaa, valoa ja varjoa.

03.05.2005 klo 16.35

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net