Helsinki: Näkymä kohti Kruununhakaa Eteläsataman ylittävästä kuumailmapallosta. Pallo lensi selvästi korkeammalla kuin 6.7.2005. Kauppatorin rannassa näkyy edellisen kuvan höyrylaiva.

Kuvattu 27.09.2005 (tiistai) klo 17.10   |   Suuri versio

Jari

Olin kuvasi ottohetkellä oikealla ylhäällä näkyvällä Pohjoisrannan Halkolaiturilla ja kuvasin kuvan nurkassa näkyvää, laiturista lähtevää laivaa. Vähän myöhemmin kuvasin kahta ylilentävää kuumailmapalloa kun kävelin kaupunkiin päin.
Koska pallot kuitenkin kulkivat taivaan yli aika vinhaa vauhtia, epäilen, ettei pallo josta tämän kuvan otit ollut kumpikaan kuvaamani.

Hauska sattuma kuitenkin löytää täältä tämä kuva. Illan valo oli hieno.

28.09.2005 klo 13.25

Niklas Sjöblom

Hauska yhteensattuma, tosiaan. Huomasin vasta nyt omassa kuvassani vaalean juovan, jonka purjelaiva on jättänyt jälkeensä lähdettyään Halkolaiturista.

Merisatamasta lähti eilen kolme kuumailmapalloa, joista ensimmäisestä tämä kuva on otettu. Pallossa oli Gasumin mainos. Kaksi perässä tullutta palloa olivat lähempänä toisiaan, joten kuvasit luultavasti niitä. Lentonopeus oli aikamoinen, joten keskusta jäi nopeasti taakse.

28.09.2005 klo 13.44

kirsikka

Huomaan, että valokuvaaja Sjöblomin keinot ja mahdollisuudet ovat rajattomat! Kuumalla pallolla lennellään ja kaikkea. Toivonkin nyt kattavan yleisöpalvelun nimissä, että seuraavaksi hieman sukeltelet ja tutkit, mitä kaikkea pohjalla Helsingin edustalla makaa. Siellä on kuulemma aikakin tosi paljon vanhoja fillareita. Käytkö tsekkaamassa :)?

28.09.2005 klo 17.37

Jari

No, pakkohan se oli tarkistaa nuo kuvat jotka otin; ja kylläpä se teki muisti tepposen. Ekan pallon kuvasin näemmä jo Pohjoisrannassa kun pallo kulki ohi... ja Gasum maakaasu siinä lukee. Toisen, vihreävalko-raidallisen pallon, kuvasin sitten myöhemmin. Kuvaajaa en kuitenkaa gasumin pallokuvistani erottanut - olisiko tiiraillut muualle kaupunkiin päin, vai loppuiko vain zoomini ja kuvatarkkuus... ;)

Hauskaa.

28.09.2005 klo 17.43

raija

Upea... Tällainen ilmakuva palvelee myös näin "maalaista" parempana karttana kuin mikään muu.Tämä on niin hyvä että paremmasta ei väliä.
Hoksaa mikä on missä ja paljon muutakin.

29.09.2005 klo 09.09

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net