Helsinki: Sumuinen näkymä Tähtitorninmäeltä Ullanlinnasta. Kuvasin keskellä näkyviä puita vastakkaisesta suunnasta edellissyksyn ensilumen aikaan 27.10.2005.

 Sijainti kartalla   |   Kuvattu 18.11.2006 (lauantai) klo 20.45   |   Suuri versio

tuula

Ihmettelen kovasti näitä värejä! Kultaa yhdestä suunnasta, vihreää ja ruskeaa toisesta. Mikä sen selittää?

03.12.2006 klo 23.10

Niklas Sjöblom

Keinovalaistuksessa esiintyy hyvin erilaisia värisävyjä. Suurin osa kirkkaimmista, esimerkiksi satama-alueiden ja teiden valaisuun käytettävistä valaisimista tuottaa sävyltään keltaista tai oranssia valoa, joka näyttää kuvissani "kultaiselta". Samat valaisimet aiheuttavat myös runsaasti ns. valosaastetta, koska niiden valo on turhan voimakasta ja väärin suunnattua. Valosaaste värjää taivaan punaruskeaksi, ja näkyy loistavasti esimerkiksi tässä sumukuvassa. Luulen että puiden alla olevan valon vihreys johtuu paljaasta ja vihertävästä maasta, sekä siitä, ettei valoa voi olla vertaamatta taivaan vastakkaiseen värisävyyn.

03.12.2006 klo 23.55

Jukka1

Vaikka et ilmeisesti muuttele kuviesi värejä, tässä tapauksessa toivoisin sitä. Totta on, että lamput säteilevät mitä säteilevät...........entäpä mustavalkoinen?

04.12.2006 klo 17.33

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net