Sipoo: Ohrapelto ilta-auringon valossa Sipoonjoen ja Söderkullantien varrella Immersbyn lähettyvillä.

 Sijainti kartalla   |   Kuvattu 22.07.2007 (sunnuntai) klo 21.22   |   Suuri versio

Maiju

Ihana!

23.10.2007 klo 23.36

Jukka1

Nyt meni "metsään" ;-) Valitettavasti ensi vaikutelmani oli, ainakin pienessä koossa katsottuna, että kuva on kokonaan epäskarppi. Suurennettuna näytti vähän paremmalta - eli tajusin ajatuksen - mutta kuvasta puuttuu silti kiintopiste johon katse voisi kiinnittyä. Vaikka edessä onkin lyhyt terävyysalue, se ei riitä. Muu mössö on liian dominoiva.

24.10.2007 klo 09.15

Niklas Sjöblom

Jukka, olen pitkälti samaa mieltä kanssasi, mutta halusin kuitenkin nähdä mitä reaktioita kuva herättää. Fiiliskuvana tämä saattaa toimiakin, kuten Maijun kommentti antaa ymmärtää. Myös taustakuvaksi tämä sopinee hyvin, mikäli suurin osa kuvakkeista sijaitsee ruudun yläosassa, kuten mulla. Harkitsin tälle sellaistakin vaihtoehtoa, jossa terävä alue on kauempana pellolla ja vieläkin lyhyempi, mutta se oli mielestäni liiankin "rankkaa kamaa" julkaistavaksi.

Tämän jälkeen onkin todella mielenkiintoista nähdä mitä sanotte seuraavasta kuvasta, jossa ollaan yhä samalla pellolla ja yhtä lailla aivan rajamailla. :)

24.10.2007 klo 10.19

Haaveilija

Mikä pehmeys! Haluaisin heittäytyä viljan vietäväksi...

24.10.2007 klo 10.27

Ansku

Tämä on suorastaan kuin maalaus! Taidetta! Muistuttaa akvarelleja, jotka koskaan eivät ole tarkkoja.- Muuten, voittihan vuoden luontokuvankin kuva, jossa karhu juoksee susilaumaa pakoon ja se aivan epätarkka, mutta hieno silti. Itse suuri kuvaaja Frans Lanting valitsi sen kuvan voittokuvaksi.

24.10.2007 klo 20.02

Jukka1

Ansku, olen samaa mieltä siitä, ettei kuvan terävyys ole itsetarkoitus. Olenkin usein "kehuskellut" Niklaksen "epätäydellisiä" otoksia, koska niissä on sitä jotakin - sanotaan nyt vaikka taidetta. Mutta tässä kuvassa en itse näe mitään clouta. Jotta ei lähdettäisi eipäs-juupas keskusteluun, totean "kauneuden olevan katsojan silmässä" :-)

24.10.2007 klo 22.21

Ansku

Tietysti tämä kuva miellyttää minua erityisen paljon, koska olen kasvanut ohrapellon laidassa ja tämä näkymä saa minut jopa liikuttumaan kyyneliin!

25.10.2007 klo 21.29

monsteri

Aika hassua koska näen asian juurikin erilailla, kuin Jukka1. En vieläkään suostu sanomaan, että kuva olisi tälläisenään lähelläkään täydellistä, mutta pidemmällä syväterävyysalueella se olisi varmasti ollut aivan liian mitäänsanomaton (normaali) kuva. Ja mitä isommaksi kuvan laittaa (valitse !suuri versio"), ja mitä isommaksi tuo tarkka alue tuossa etualalla kasvaa, sitä paremmin siitä saa kiintopisteen koko kuvaan, ja voi jopa hetken huo'ahtaa kuvaa katsoessaan. Vaikkapa resuluutiolla 2048/1536, ja seinällä kehyksissä saattaisi kuva alkaa olemaan jo huomattavan mukavaa katseltavaa.

26.10.2007 klo 01.13

Jukka1

monsteri, kuten huomasit, pidän minäkin suurennettua versiota toimivampana, mutta kuten Niklaskin, pidän sitä silti vain taustakuvana. Niin...ehkä tapettina pubin takaseinällä...tai jossain muualla. Mutta verrattuna muihin Niklaksen kuviin, tästä nimenomaisesta peltomaisemasta puuttuu kiintopiste; kuvan aihe.
Mielipiteeni on vain mielipiteeni, ei sen kummempaa :-)

26.10.2007 klo 08.49

kirsi

Isona tämä kuva on hieno! Vihneet näkyy hienosti etualalla, ja siitä löytyy se kaivattu 'clou'. Tykkään. Aluksi näytti tylsältä. Tästä huomaa kuinka tärkeää vuorovaikutusta tämä kommentointi on; alkaa katsoa kuvia eri tavalla kun lukee mitä toiset on niissä nähneet.

26.10.2007 klo 22.14

Kommentoi tätä kuvaa

 



Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?



Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net