Helsinki: Syksyinen näkymä Hietaniemen hautausmaan vanhalta alueelta.

 Sijainti kartalla   |   Kuvattu 29.09.2007 (lauantai) klo 13.46   |   Suuri versio

monsteri

Syväterävyysaluetta olisi saanut kasvattaa koko kuvan mittaiseksi, koska nyt kuva (varsinkin puiden lehdet) näyttävät jotenkin epätarkalle. Tien s-mutka on ihan hauska aihe, mutta tuo lehtien epätarkkuus häiritsee niin paljon, etten pysty nauttimaan kuvasta.

11.11.2007 klo 22.37

Niklas Sjöblom

Monsteri, olipas mielenkiintoinen kommentti. Omasta mielestäni epätarkkuus oli suurempi ongelma edellisessä kuvassa (auringonlasku). Huomasin kyllä lievän epätarkkuuden tätäkin kuvaa käsitellessäni, mutta itseäni se ei juurikaan häirinnyt. Itse asiassa mielessäni käväisi ajatus lisätä kuvaan keinotekoista epätarkkuutta, mutta ehkäpä oli hyvä, etten sitä tehnyt. :) Saattaa muuten olla, että kuvan jpg-pakkaus on hieman lisännyt vaikutelmaa sen epätarkkuudesta. Kiitos palautteesta!

12.11.2007 klo 00.06

maijap

kuva henkii rauhaa ja rauhoittumista. kehoittaa astumaan käytävälle ja nauttimaan tunnelmasta.

12.11.2007 klo 10.13

Jukka1

Kuvassa hyvä rytmi ja "vienti". Ja kaunis valokin. Terävyysalueesta oli kritiikkiä. Siinä mielessä perusteltu huomio, että polun ollessa terävä loppuun asti, kulkisi katsekin syvemmälle polun loppuuna asti, tai kulkeehan se nytkin, mutta pieni pehmeys saa "hieraisemaan silmiä". Että mitä siellä näkyy? :-)

12.11.2007 klo 13.53

Jukka1

Otan pikkasen takaisin edellisestä "kritiikistäni", sillä katsottuani kuvaa suurempana - mikä pitäisi aina tehdä ennen lopullista arviota - huomasin, ettei pehmeys ollutkaan niin häititsevää. ;-)

12.11.2007 klo 13.56

monsteri

Tunnustan liki häpeillen tehneeni jälkikäteen tasan saman havainnon mitä Jukka1:kin. Eli katsoessani kommentoinnin jälkeen kuvaa uudelleen, ja silloin vasta isona, niin kuva näyttikin aivan erilaiselle. Isossa versiossa lehtien epätarkkuus ei ollutkaan enää lähellekkään niin häiritsevää. Eli tämä (aiheeton) negatiivinen kritiikki meni minun piikkiini. :-(

12.11.2007 klo 15.26

Aiu

Katselen kuvia kuvina, en niinkään teknisinä saavutuksina tarkennuksineen ja rajauksineen. Koen kuvat tunnelmina, ja visuaalisina nautintoina. Kiitos kaikista kanuniista kuvista.

12.11.2007 klo 20.48

Poola

Olen kyllä enemmän Aiun ja Maijan kannalla. Mieleen tulee hetkiä Hietaniemessä ja vähemmän kiinnitän huomiota lehtien epätarkkuuteen yms. Olisiko kyse mies/nais näkökulmasta tai näkökulmattomuudesta?

12.11.2007 klo 21.03

Jukka1

Aiu, aivan oikea lähtökohta. Kuvat ovat "vain" kuvia ja ensivaikutelma tekee tunnelman. Mutta, mainitsemillasi "teknisillä" elementeillä on yllättävän suuri vaikutus lopputulokseen, vaikkei sitä heti tulisi ajatelleeksi. Valokuvaajana Niklas käyttää näitä "teknisiä" vaistomaisesti, ihan samoin kuin taidemaalari omia "tekniikoitaan", saadakseen lopputulokseen oman vaikutelmansa aiheesta.

Korjaa Niklas, jos olen väärässä :-)

12.11.2007 klo 21.09

Jukka1

Luonnollisesti kuvia tehdään taiteellisista ambitioista. Ja siltä pohjalta niitä kannattaa arvioidakin. En todellakaan halua myöntää erikoispapukaijamerkkiä jonkun skarppauksen tai valotuksen onnistumisen perusteella. Minun henkilökohtainen handicappini on se, että olen joskus joutunut miettimään keinoja kuvan parantamiseksi, ja sitä kautta "tekninen paholainen" kuiskuttelee korvaani pirullisia viestejään. Koetan parantaa tapojani ;-)

12.11.2007 klo 21.34

monsteri

Kyse ei todellakaan ole siitä, että tarkoituksenani olisi missään nimessä etsiä kuvista tarkoituksella mahdollisia virheitä, mutta en mahda sille mitään, että varsinkin muuten kauniista kuvista, ne sitten vaan oikein hyppivät silmille. Oman valokuvausharrastuksen- ja opiskeluiden hinta on se, ettei enää vaan osaa puhtaan vilpittömästi nähdä kuvaa aina vain yksinkertaisesti hyvänä tai huonona, vaan sitä kiinnittää väkisinkin myös teknisiinkin asioihin huomiota. Mutta sama kai pätee vähän kaikkeen muuhunkin, eli mitä enemmän vaikka lukee, sitä enemmän sitä alkaa aikojen saatossa arvostamaan virheetöntä kieltä jne jne...

12.11.2007 klo 23.21

Niklas Sjöblom

Jukka, monsteri, Aiu, Poola, maijap ja muut, "höpiskää" rauhassa. ;) Kaikki kommentit ovat arvokkaita!

13.11.2007 klo 00.04

maijap

minusta on mukava, että on sekä "teknisiä" että "tunnelmallisia" kommentteja. avartavaa.

13.11.2007 klo 10.33

Kommentoi tätä kuvaa

 



Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?



Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net