Helsinki: Lämpimän kevätaamun näkymä Puistokadulta Kaivopuistosta.

 Sijainti kartalla   |   Kuvattu 22.05.2010 (lauantai) klo 09.51   |   Suuri versio

Ritu

Tässähän oli ennen junakiskot. Lapsena ihmeteltiin kolmea ristiä, jotka joku kävi piirtämässä kiskojen väliin hiekkaan. Vuosi toisensa jälkeen ristit oliva siinä. Meille kerrottiin, että piirtäjä on vanha nainen, jonka lapsi oli siinä kohdassa jäänyt junan alle.

Onko joku kuullut tarinan tai muistaa nämä ristit?

06.09.2010 klo 20.49

Marja

Hyvä ystäväni kertoi tuota tarinaa, mutta ristien ilmestymistapa oli epäselvä, epäiltiin yliluonnollista tapahtumaakin. Aina kun kuljin raiteiden yli myöhemmin muistin surullisen kertomuksen.

06.09.2010 klo 23.02

Niklas Sjöblom

Ritu ja Marja, kiitos mielenkiintoisesta tiedosta. En muistanutkaan että tuosta on mennyt junarata. Ilmeisesti rata on sukeltanut tunneliin ennen Puistokadun ylämäkeä ja tullut esiin Laivasillankadulla, jonka varrella on edelleen Olympiaterminaalille johtava ratakuilu. Muistatteko oliko näin?

Löysin muutaman kuvan junaradan ylityspaikasta Puistokadulta.

07.09.2010 klo 17.56

Marja

Niklas, juuri näin se on ollut. "Rata kulki ennen Kaivopuiston reunaa, Puistokadun suuntaisesti. Kohdassa, jossa maa alkaa nousta, mentiin ennen tunneliin.." varmistin asian seisake.net sivulta, artikkelista: Suuri Satamarata. Siellä oli myös hyvä kuva tuosta kohdasta.

09.09.2010 klo 21.17

muusikko

Olen nähnyt nuo ristit hiekassa jo 50-luvun alussa kun siinä oli rautatie ja kävimme äitini kanssa katsomassa ja lähellä asuva tätini kertoi tuon ikävän tarinan - se järkytti nuorta poikaa!

31.07.2020 klo 12.48

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net