Valokuviani esillä taitoluistelun EM-kisoissa Helsingissä

20.01.2009

Viisi valokuvaani Helsingistä on esillä taitoluistelun EM-kilpailuissa, jotka järjestetään Helsingin Hartwall Areenalla 20.-25.1.2009. Kisoihin valitut kuvani, jotka yhtä lukuun ottamatta on julkaistu myös taivasalla.net -sivustollani, saavat laajaa kansainvälistä näkyvyyttä tv-lähetyksissä ympäri Euroopan. Valokuvat on tulostettu suurille kankaille, jotka näkyvät luistelijoiden takana heidän odottaessaan suorituspisteitään ns. kiss & cry -nurkkauksessa. Kisojen päätyttyä kuviani käytetään Helsingin kaupungin markkinoinnissa.

Etusivulle

Panoraamakuvani Eteläsatamasta koristi juhlaa Kaapelitehtaalla

19.01.2009

Suomenlinnasta kohti Eteläsatamaa kuvaamani laaja panoraama loi merellistä tunnelmaa Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyssä suuressa juhlatilaisuudessa 5.12.2008. Kahdeksasta kuvasta kokoamani panoraama oli tulostettu jättikokoiselle kankaalle, jonka leveys oli huikeat 24 metriä ja korkeus 4 metriä. Panoraamakuva keräsi juhlavieraiden katseita buffet-pöydän takana Kaapelitehtaan suuressa Kaapelihallissa. Samassa tilaisuudessa oli esillä myös Aleksin joulukadulta kuvaamani näkymä, joka elävöitti kahvittelutilaa pöytineen.

Etusivulle

Kuvani luotsiveneestä palkittiin Canonin valokuvauskilpailussa

24.06.2008

Helmikuussa 2006 ottamani valokuva luotsiveneestä höyryävässä Kustaanmiekan salmessa toi minulle semifinaalipaikan ja arvokkaan tuotepalkinnon Canonin järjestämässä kansainvälisessä Kuvauskeikka-kilpailussa. Semifinalisteiksi selviytyivät yleisöäänestyksen ja tuomariston päätöksen perusteella neljän eri kategorian parhaat kilpailijat kustakin 18 maasta. Kuvani luotsiveneestä voitti maisemakuvauksen kategorian Suomessa.

Suurkiitos kaikille valokuvaani kilpailussa äänestäneille! Haluan myös lausua lämpimät kiitokseni kaikille sivustoni vierailijoille ja kuvieni kommentoijille. Ilman teidän tuomaa inspiraatiota en olisi ollut Suomenlinnassa kuvaamassa tuona hyytävän kylmänä talviaamuna!

Canonin Kuvauskeikan semifinalistit >>

Etusivulle

taivasalla.net vieraili Micra Cuts -blogissa

23.06.2008

Juhannusviikolla taivasalla.net vieraili Micra Cuts -blogissa, eli kyseisen viikon ajan julkaisin kuviani ja kirjoittelin tilapäisesti toisessa blogissa. Pääosin kerroin tuolloin viikon mittaisesta oleskelustani Märketin majakkaluodolla, ja tarinoiden yhteydessä julkaisin ennakkoon osan Märketillä otetuista valokuvistani. Samat kuvat ilmestyvät tänne taivasalla.net -sivustolle myöhemmin muiden kuvien ohella.

micracuts.blogspot.com >>

Etusivulle

Viikko Märketin majakalla

16.06.2008

Vietin viikon Märketin karulla majakkasaarella pohjoisella Ahvenanmerellä 7.-14.6.2008. Suomen majakkaseuran jäsenenä ja "majakanvartijana" osallistuin rapistuneen majakan kunnostustyöhön, opastin vierailijoita, ja ennen kaikkea otin paljon valokuvia. :-)

Alla on linkki Märket-kuvapäiväkirjaan, jossa voit nähdä kamerapuhelimellani otettuja kuvia ja lukea merihenkisestä seikkailustani Suomen ja Ruotsin rajalla. Märket-päiväkirjan päivitys on loppunut, mutta blogi säilytetään netissä tulevaisuuden varalle. Lähiaikoina tulen julkaisemaan kuvia Märketiltä myös täällä taivasalla.net-sivustollani.

majakalla.blogspot.com >>

Etusivulle

Neljä vuotta ja 1420 kuvaa

30.10.2006

Valokuvablogini sisältää otoksia jo neljän vuoden ajalta, sillä ensimmäinen kuva otettiin ja julkaistiin 29.10.2002. Vuosien saatossa olen julkaissut yhteensä 1420 kuvaa, joista viimeisenä on laskettu mukaan kuva kuuraisesta lehdestä, jonka otin Hesperian puistossa 29.10.2006.

Vanhimpien kuukausien kuvat kuvateksteineen siirsin tietokantaan vasta hiljattain. Aiemmin vuoden 2002 kuvia pystyi katsomaan vain vanhanmallisista selaimista, jolloin niitä ei voinut kommentoida, eikä blogini hakutoiminto tunnistanut niitä.

Etusivulle

Uusi ilme - uusi nimi

31.01.2006

Jo pitkään valmisteltu sivustoni uusi ulkoasu on julkaistu. Toivon muutoksen tuovan sivuilleni virkistävän tuulahduksen, sillä edellisestä suuremmasta uudistuksesta on jo vierähtänyt parisenkymmentä kuukautta. Punaruskean värimaailman juuret puolestaan ulottuivat vuoden 2002 lopulle saakka, eli Päivän maiseman syntyhetkeen.

Samalla lyheni sivustoni nimi, joka on tästä lähtien "virallisestikin" tuo lyhyt ja kuvaava taivasalla.net.

Nyt tehty uudistus on alkua pikkuhiljaa etenevälle projektilleni lisätä sivustolleni uusia sivuja ja ominaisuuksia. Ulkoasun muutoksen myötä kuvien hakutoiminto kattaa lopultakin myös englanninkielisen version blogimuotoon siirretyt kuvat (ks. hakusivu).

Etusivulle

Valikoima kuviani Virtual Finland -sivuilla

12.07.2005

Virtual FinlandValikoima taivasalla.net -sivuston kuvia on nyt katsottavissa Ulkoasiainministeriön viestintä- ja kulttuuriosaston ylläpitämillä Virtual Finland -sivuilla. Kansainväliselle yleisölle suunnattu sivusto sisältää Picture Book -osion, jonka linkki on jo viime syksystä lähtien tuonut runsaasti kävijöitä sivustoni englanninkieliseen versioon. Nyt kyseiseltä sivulta löytyy linkki Helsinki, city by the sea -reportaasiin, joka esittelee pääkaupunkiamme tarinoin, kuvin ja videoin. Kuviani on reportaasissa yhteensä 32 kappaletta, joista neljä on johdantoartikkelin yhteydessä, ja muut 28 on koottu erilliseksi diaesitykseksi otsikolla Niklas Sjöblom's Helsinki. Käykääpä katsomassa!

Etusivulle

Kuvat katsottavissa myös diaesityksinä

06.05.2005

Kaikki taivasalla.net -sivuston kuvat ovat nyt katsottavissa myös automaattisina diaesityksinä, jotka on toteutettu Macromedia Flash Player -sovelluksina. Diaesitykset käynnistetään etusivun oikean laidan valikosta, josta valitaan toivottu kuukausi.

Kaikkien kuukausien diaesitykset aukeavat samaan ponnahdusikkunaan, joten jos mitään ei näytä tapahtuvan valikon kuukautta vaihdettaessa, esitysikkuna on saattanut hukkua muiden ikkunoiden alle. Diaesityksissä ei ole kuvatekstejä, jotka jatkossakin löytyvät perinteisistä selaimista. Kuvien vaihtumista diaesityksessä ohjataan viemällä kohdistin kuva-alueen ylälaitaan tai vasempaan reunaan. Ylhäältä mm. ohjataan kuvien automaattista vaihtumisnopeutta ja siirrytään esityksessä manuaalisesti eteen- tai taaksepäin. Vasemmalta avautuu luettelo, josta voi hypätä suoraan toivottuun kuvaan.

Etusivulle

Kuukauden kuvat blogimuotoon

11.06.2004

Kuukauden kuvat -sivustossa on otettu käyttöön uusi, Movable Type 3.0D -julkaisujärjestelmä. Muutos vaikuttaa merkitsevästi sivuston ulkoasuun ja käytettävyyteen, jotka toivottavasti molemmat muuttuvat parempaan suuntaan.

Uusia ominaisuuksia ovat mm. kuvakohtainen kommentointimahdollisuus ja kuva-aiheiden haku, jotka tosin alkuvaiheessa kattavat vain viimeisimpien kuukausien kuvat. Myös vanhat kuvat näkyvät uusilla sivuilla, mutta niiden selaaminen sujuu toistaiseksi vanhoilta sivuilta tuttuun tapaan. Vanhat kuvat viedään vähitellen tietokantaan, jolloin niiden selaaminen muuttuu uuden järjestelmän mukaiseksi ja niistä voi tehdä hakuja.

Uusien sivujen näkyvyys voi olla puutteellista tai virheellistä eräillä vanhemmilla selaimilla, mutta toivottavasti muutoksesta ei aiheudu kenellekään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Kaikista muutokseen liittyvistä seikoista saa mielellään lähettää palautetta.

Päivitys 1.2.2006: Nykyisin käytössä on Movable Typen versio 3.15. Tietokantaan on siirretty kaikki kuvat tammikuusta 2003 alkaen.

Etusivulle

Päivän maisema on nyt Kuukauden kuvat

15.04.2004

Päivän maisema on siirtynyt historiaan ja sen seuraaja, Kuukauden kuvat, on julkaistu osoitteessa taivasalla.net. Kaikki Päivän maisemassa julkaistut, päivittäin otetut kuvat ajanjaksolta 29.10.2002 - 7.4.2004 löytyvät myös Kuukauden kuvat -sivustosta. Kuvakokoelma karttuu jatkossakin uusilla kuvilla useasti kuukaudessa.

Sivujen ulkoasussa ja toteutuksessa on tapahtunut vain pienehköjä muutoksia, mutta suurin ero entiseen on jokapäiväisen kuvaamisen ja kuvien lähes päivittäisen julkaisun päättyminen. Suurin syy muutokseen on edeltävän sivuston ylläpidosta aiheutunut suuri työmäärä, jota nyt pyrin vähentämään. Kuvia ei siis enää jatkossa julkaista jokaiselta päivältä, mutta kuitenkin useammalta päivältä kuukaudessa. Vastapainoksi joiltakin päiviltä voidaan julkaista useampikin kuva, kun aikaisemmin kuvien määrä oli rajattu yhteen päivässä. Kuukauden aikana julkaistujen kuvien määrä ei siis välttämättä tule vähenemään entisestään.

Etusivulle