Helsinki: Kallion kirkon ja Merihaan talojen siluetit auringonlaskun värjäämää iltataivasta vasten. Kuvattu Katajanokan kärjestä.

Kuvattu 13.05.2005 (perjantai) klo 22.00   |   Suuri versio

Hanna

Näköjään olit oikeassa kun ennustit, että perjantai-illaksi tulisi vielä kaunis auringonlasku. :)

17.05.2005 klo 18.52

Niklas Sjöblom

Tietenkin olin oikeassa! ;) Edellisessä kuvassa näkynyt kirkas taivaanranta synkkien pilvien takana enteili värikästä auringonlaskua. Valitettavasti en saanut mitään hyvää kuvaa valopilarista, joka näkyi auringon yläpuolisissa pilvissä.

Kiva että joku tuttukin joskus kommentoi! :)

17.05.2005 klo 20.48

Laura

Ihan kiva kuva, Niklas, mutta oletko kenties käyttänyt Photoshoppia tms. värien muokkaukseen?

17.05.2005 klo 21.58

Niklas Sjöblom

Hei, Laura! Muokkaan kaikkia kuvia enemmän tai vähemmän ennen niiden julkaisemista, jotta ne vastaisivat paremmin todellisuutta. Tämän kuvan kohdalla värejä on säädetty niin että yksityiskohdat keltaisilla ja punaisilla alueilla erottuisivat paremmin. Alkuperäisessä kuvassa varsinkin keltaiset sävyt olivat "puhkipalaneita". Kuvan värikylläisyyttä ei juuri ole muutettu alkuperäisestä. Todellista maisemaa ei tietenkään voi koskaan korvata valokuvalla, vaikka parhaimpansa voikin yrittää.

17.05.2005 klo 22.29

Raija

Hei pitkästä aikaa ja huokaus... Nyt tuli niin vaikuttava kuva ettenpä voinut olla kiittämättä. KIITOS Niklas, miten onnistutkin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan,onnittelut siitäkin,sinulla on sitä silmää.

18.05.2005 klo 08.21

Kristian Svensson

Kaunis kuva! Tuohon yllä olevaan keskusteluun viitaten, voisi kai sanoa, että tällaisia maisemia ei näe kuin todellisuudessa ;). Usein kun itse amatöörinä otan mitä tahansa esimerkiksi mökkikuvia auringonlaskuista sun muista, niin usein joudun toteamaan, että eihän tämä olekaan niin hieno kuin miltä se todellisuudessa ja paikan päällä näytti. Toki sekin on sanottava, että ei minun tuotoksiani Niklaksen kuviin kannatakaan verrata ;). Varmasti olisimme kaikki sitä mieltä, että kaikki nämä kuvat olisivat upeita, vaikkei Niklas niihin yhdelläkään kuvankäsittelyohjelmalla olisi koskenut.

18.05.2005 klo 09.12

Paula

Olen joskus bussillä länteen matkatessani nähnyt todella vaikuttavia auringonlaskuja, ja ajatellut että tuo näyttäisi kuvassa vain lattealta toritaiteelta. Niinpä kun sitten näkee lähes yhtä huiman näkymän kuvassa, sitä ei ehkä heti ole helppo nielaista. Toisaalta, vaikka kuva ei olisi läheskään yksi yhteen todellisuuden kanssa, niin ratkaisevinta on lopputulos. Taiteilijan kädenjälki näkyy aina vähintäänkin kohteen valintana, rajauksena jne. Noin yleisesti ottaen, itse ottaisin pysyvästi seinälleni roikkumaan (ja taustakuvaksi) noita ihanan "harmaita" kuvia. Rakkaani räntäsade siis! Mutta olisipa ikävää, jos ei koskaan näkisi muuta.

18.05.2005 klo 09.52

Paula

Pakko jatkaa vielä. Niinhän se on todellisuudessakin: auringonlaskun hetki on ohikiitävä, mutta "räntäsadetta" riittää. Mitä tämänpäiväiseen kuvaan tulee, se on upea muistakin syistä kuin auringonlaskun väreistä johtuen. Pilvet ovat uniikkeja joka hetki, ja joskus niistä voi nähdä toisen todellisuuden hahmoja. Nyt näen laukkaavan hevoslauman, josta laulussakin kerrotaan... (ja paljon paljon muuta)

18.05.2005 klo 10.01

Juha-Pekka Järvenpää

On muuten Niklas hämmästyttävää, miten välillä satumme samaan paikkaan samaan aikaan.

http://fotot.jarvenpaa.net/fi/0000000379

18.05.2005 klo 15.22

Niklas Sjöblom

Hauska sattuma. Yhteneväisen värimaailman lisäksi molempien kuvissa on vieläpä kirkko. :) Olisi kiva tietää mihin aikaan kuvasi on otettu. Näkyykö se jostain?

18.05.2005 klo 16.57

Niklas Sjöblom

Pitipä vielä kommentoida tuota mitä Kristian kirjoitti yllä: "Varmasti olisimme kaikki sitä mieltä, että kaikki nämä kuvat olisivat upeita, vaikkei Niklas niihin yhdelläkään kuvankäsittelyohjelmalla olisi koskenut."

Rohkenen olla asiasta eri mieltä. :) Jotkut kuvat ehkä kelpaisivat mulle sellaisenaan, mutta toisten kohdalla ero alkuperäisen ja muokatun välillä on kuin yöllä ja päivällä. (Yö tosin on usein muokkaamatonta kuvaa kauniimpi, eikä muokattukaan kuva vedä vertoja päivälle. Se vertauskuvista. ;)

18.05.2005 klo 17.07

Sakari

Usein tuntuu siltä, että monet pitävät kuvan jälkikäsittelyä kuvankäsittelyohjelmalla jonkinlaisena huijauksena tai epätoivottavana. Näinhän asia ei suinkaan ole, sillä niin filmi- kuin digikamerallakaan kuvatessa kuvaus ei pääty kameran laukaisimen napin painallukseen, vaan jälkikäsittely on oleellinen ja taitoa vaativa osa valokuvaamisessa. Filmikameralla kuvatessahan tehdään aivan samoja temppuja filmiä kehitettäessä mm. valotuslaitteen filttereillä, mitä digiaikakaudella tehdään kuvankäsittelyohjelmalla.

Olisi mielenkiintoista nähdä miltä tämäkin kuva on näyttänyt suoraan kamerasta tullessaan ennen jälkikäsittelyä. Kaikesta näkee, että myös jälkikäsittely on taidolla tehty, ja lopputulos on loistava!

18.05.2005 klo 18.35

Juha-Pekka Järvenpää

Kaivoin valokuvausajan originaalin EXIF-tiedoista, mutta totesin samalla, että kamerani kello on näköjään vielä talviajassa. Valokuva on otettu kameran mukaan kello 20:54 eli oikeasti tunnin myöhemmin.

Mitä tulee kuvien muokkaamiseen, olen samoilla linjoilla Niklaksen ja Sakarin kanssa. Harva päivällä otettu digikuva on kaunis sellaisenaan, vaikka repussa filttereitä jonkin verran onkin. Voi kun osaisin niitä käyttää :)

18.05.2005 klo 21.44

Siiri

Ensimmäistä kertaa olen häkeltynyt Merihaan kauneuden edessä ;) Kuva on upea.

20.05.2005 klo 09.23

Hara

Terveisiä turkista lämmintä oli +29
en ole edes kaikkia matkatavaroita ehtinyt purkaa,koska olen kaivannut näitä kuvia.
upeeta,taas kerran.

24.05.2005 klo 19.22

änz

Tässä kuvassa suu loksahti auki. VAU! komea ja kaunis samaan aikaa, eri aikaan ja sekaisin. Mieletön !

23.04.2006 klo 21.26

josaa

upea auringonlasku Jota Olen ihaillut itsekkin

27.06.2008 klo 01.33

Hippolyta

Kas kummaa, kun ihan samaan aikaan ja samoja pilviä ollaan onnistuttu kuvaamaan: Auringonlasku Hietsussa

28.10.2013 klo 03.58

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net