Kreeta, Kreikka: Näkymä Samarian rotkolaaksoon Omaloksen tasangon lähettyviltä, mistä alkoi laskeutuminen 15 km:n mittaiselle rotkovaellukselle kohti Libyan merta.

Kuvattu 23.05.2005 (maanantai) klo 10.26   |   Suuri versio

Timo

Mahtava kuva taas kerran! Mieli tekisi väillä taas ulkomaille.. Noh, kesällä pääsee!

31.05.2005 klo 14.22

kirsikka

Rotkoissa tuulee valtavasti. Oltiin Kreetalla Rethymnonissa 2 viikkoa viime kesänä, ja muistan, kuinka rotkoissa tuuli. Ja sitten muistan, kuinka Iraklionissa minijuna kuljetti tyhmiä turisteja katsomaan takapihojen roskapönttöjä kalliiseen hintaan. Ja muistan myös, miten kivaa oli rannalla ja ravintoloissa lasten kanssa.

31.05.2005 klo 14.52

Niklas Sjöblom

Moi Kirsikka! Samarian rotkossa tuuli, mutta se haittasi oikeastaan vain kapeimmissa kohdissa. Samalla ilmassa vilisi jotain ampiaisen tapaisia hyönteisiä, jotka eivät onneksi pistäneet, mutta "pommittivat" ihoa osuessaan siihen kovalla vauhdilla. Muualla tuuli oli vain mukavan vilvoittavaa.

Minijunia tuli kyllä nähtyä, mutta niiden houkutusvoima jäi mitättömäksi Helsingin ratikoihin verrattuna. ;) En kokeillut!

Ruoka oli hyvää ja kokonaisen menyyn sai samaan hintaan kuin pääruoan Suomessa.

31.05.2005 klo 18.05

Raija

Olivat jalkasi kovinkin kipeät Samarian marssin jälkeen???

31.05.2005 klo 19.29

Annuli

Jahas -- taisi löytyä lomakohde! Lapset kinuavat etelän rannoille. Itse en ole koskaan erityisemmin ollut rantalomien perään, vaikka meri onkin suuri ja ikuinen rakkauteni. Vaan sitäpä näkee joka päivä ikkunastakin. Sen sijaan kaihoan vuoristoon ja historiallisiin paikkoihin. Tuolla olisi jokaiselle jotakin. :) Ihana kuva. Ollapa siivet...

31.05.2005 klo 20.45

Lasse

Taas palaavat muistot mieleen. Odotan Libyanmeren helpottavaa kimallusta pitkän vaelluksen jälkeen. Agia Roumelin kylää ja sen laavahiekkaista rantaa ja vielä Khora Sfakionin satamaa, mikäli sivistykseen paluu edelleen tapahtuu sitä kautta...

01.06.2005 klo 08.41

Niklas Sjöblom

Raija, en ehkä sanoisi että jalkani olivat kipeät, mutta pohkeissa vaellus kyllä tuntui seuraavana päivänä. Jalkapohjatkin tulivat jännän "herkiksi".

Annuli, Kreeta on mainio paikka sekä jylhistä vuoristomaisemista että merinäkymistä - ja niiden yhdistelmästä - nauttiville! Historiallisia paikkoja sieltä löytyy sen verran että loma-aika loppuu auttamatta kesken. Rantalomaakin voi hyvin viettää, jos sellainen sattuu kiinnostamaan. Toukokuun loppu oli miellyttävää aikaa olla Kreetalla, kun turisteja ei ollut vielä paljon, eikä myöskään ollut ahdistavan kuumaa ja kuivaa. Vilvoittavaa sadettakin siellä saatiin viikon kahtena päivänä, mikä kuulemma vastaa koko toukokuun keskimääräistä sadepäivien määrää. Toteamasi "ollapa siivet..." osui nappiin! :)

Lasse, matkakertomuksesi vastaa täsmälleen omaani. Agia Roumelin laavahiekkaisesta rannasta täytyy todeta sen verran, että hiekka todellakin oli kuumaa kuin laava. Ilman rantasandaaleja, vaelluksen kuluttamissa jalkapohjissa hiekka tuntui aivan tuskallisen kuumalta.

01.06.2005 klo 10.57

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net