Helsinki: Länsiväylän liikennettä Lapinlahden sillalla pimenevän iltataivaan alla. Kuvattu kohti Ruoholahtea Maamonlahdentien sillalta Lauttasaaresta. (Silta kuvattu myös 18.1.2005.)

Kuvattu 06.11.2005 (sunnuntai) klo 17.04   |   Suuri versio

Paula

Auringot laskeutuivat, antoivat taivaalle tilaa.

07.11.2005 klo 08.41

Jaana

Tuo kuvaa hyvin Helsingin öiden värejä. Helsingissä ei ole pimeitä öitä. Kadut heijastavat kullankeltaisina lamppujen valoa. Autojen punaiset, oranssit ja valkoiset valot ja eriväriset mainosneonvalot tuovat lisäväriä. Ja varsinkin sateen jälkeen ne heijastuvat hienosti märistä katukivistä ja lätäköistä.

Aika jännä juttu, että näitä kuvia katsottuani olen alkanut itsekin havaitsemaan kaupungilla pimeän aikaan liikkuessani enemmän kaikenlaisia jänniä heijastuksia ikkunoissa, ja muualla ympäristössä. Hieno homma, että nykyään moni iso julkinen rakennus on valaistu. Ennen ne oli täysin pimeitä. Espan puiston ympäristön talot on hieno esimerkki valaistuksen vaikutuksesta julkisivuun.

07.11.2005 klo 13.06

Kirsi

Olen Jaanan kanssa samaa mieltä; olen käynyt katsomassa Niklaksen kuvia noin puoli vuotta melko säännöllisesti, ja olen todennut, että kuvat ovat opettaneet katsomaan ympäristöä uudella tavalla. Että minkähänlaisen kuvan tuostakin saisi...Itse elelen länsirannikolla, joten en näe Niklaksen otosten maisemia livenä, mutta monethan niistä on kuitenkin tuttuja 'maalaisellekin'. Kiitos, Niklas, kuvista ja siitä että annat ne meille katsottaviksi.

07.11.2005 klo 20.15

Hannu-Pekka

Onpa tylsä yökuva Hesasta, tuosta samasta aiheesta olisi saanut paremman kuvan toisella tavalla rajaamalla ja pidemmällä valotusajalla - eli enemmän valoviivoja - varsinkin punaisia. Toki olisi löytynyt myös satoja parempia paikkoja.
Vähän ihmetyttää nämä omalaatuiset kommentit Niklaksen tuiki tavallisen näköisistä kuvista? Olen nähnyt vastaavia neljän vuosikymmenen aikana tuhansia ja osa on ollut paljon parempia kuin nämä Niklaksen Hesa kuvat, mutta on hyvä asia kuvata lähiympäristöä.
Niklas on löytänyt valon ja sen hyväätekevän vaikutuksen valokuvaan. Hän laittaa sitä sitten lähes kaikkiin kuviinsa, mutta hänellä on vielä pitkä matka kuljettavana kohti hyviä "valo"kuvia.

25.11.2005 klo 01.06

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net