Helsinki: Hanasaaren kivihiilivoimalaitoksen savupiippu tupruttaa Merihaan kerrostalojen takana. Näkymä Siltavuorelta Kruununhaassa edustakoon vaihteeksi hieman erilaista Helsinkiä.

Kuvattu 08.11.2005 (tiistai) klo 14.37   |   Suuri versio

Lissu

Voi miten kaunis kuva Merihaasta! Auringolla on ihmeitä tekevä voima, se saa ikävän harmaat talot näyttämään melkein kultaisilta. Kuva toi mieleen mukavia muistoja -90 luvun lopulta, kun pari vuotta asuin tuon oikean puolimmaisen korkean talon kahdeksannessa kerroksessa. Erinomainen paikka auringonlaskujen katseluun.

09.11.2005 klo 10.38

Tellu

Kauniin rytmikäs ja lämmin kuva.

09.11.2005 klo 10.42

Jonna

Lämmin kuva hieman kylmästä kohteesta. Olisi kivaa nähdä enemmän kuvia Helsingin ja pääkaupunkiseudun arkkitehtuurista. Oletko koskaan käynyt Espoossa Säterinmetsässä katsomassa sinne rakennettuja taloja? Se on Leppävaarasta kävelymatkan päässä. Olisi kivaa nähdä miltä alue näyttää kamerasi linssin läpi ;)

10.11.2005 klo 01.31

Tuomo

Joskus kyselin eikö Merihaasta saa kauniita kuvia. Saahan niitä. Sateisella ja pilvisellä säällä maisema on ankeampi. Kaupunkimökkien harjalla kohoava savupiippu kruunaa kaiken.

Oma asuntoni on keskellä matalassa talossa, ikkunat toiseen suuntaan. Siellä se odottelee jos joskus satun Suomessa käymään.

10.11.2005 klo 06.31

Annuli

Huikea kontrasti edelliseen ja seuraavaan kuvaan. Jos talot osaisivat puhua, voisivat tokaista: meitä on moneksi!

10.11.2005 klo 08.37

kirsikka

Hyvä! Näitä esteettisiä "rosoja" ja erilaisia näkökulmia kaipailenkin tänne upeille Taivasalla-sivuille. Itse kuvailen matkoillani jne. aika paljon vanhojen rakennusten seiniä, valurautaportteja, kalaverkkoja ja muita yksityiskohtia. Pienellä surkealla ja vanhanaikaisella kamerallani, sinne päin tähtäillen :)Jälkeenpäin en kuitenkaan katsele kuvia vaan ne unohtuvat vuosi(kymeni)ksi laatikkoon. Sinusta oli hieno artikkeli tämän päivän Vartissa!

10.11.2005 klo 13.36

monsteri

Pitkään olen sivuja seurannut, jo varmasti yli pari vuotta, mutta vihdoin innostuin kommentoimaan tämän kuvan nähdessäni.

Taivasalla on kauniita kuvia täynnä, mutta tämä Neuvosto-Suomi kuva on ehdottomasti saatananmoisessa rumuudessaan parhaimmistoa (anteeksi kielenkäyttöni, mutta tässä oli mielestäni voimasana paikallaan). Olen joskus '70-'80-lukujen vaihteessa Merihaassa asunutkin, ja liki päivittäin siitä ohi, sen olemassa olon ajan kulkenut, mutta kerta toisensa jälkeen sen profiili jaksaa yllättää rumuudellaan. Sisällä Merihaassa ei ole enää läheskään niin rumaa, vaan sokkeloineen jopa tavallaan kaunista. Joten toivottavasti Niklaksen tie, joskus vielä vie, sinne sisälle kuvaamaan tuota loputonta betonin määrää. Varmasti olisi uudenlaista Helsinki-perspektiiviä monelle ihmiselle.

10.11.2005 klo 23.22

Paula

Mutta täähän on kuva, joka pakottaa näkemään enemmän. Sisälle kotiin. Vähän sillai kun näkis lamppujen syttyvän illan tullen. Kuulis kahviveden kohinan, tuntis tuoksun. Olis sateelta suojassa.

20.11.2005 klo 01.19

mikko-oskari

Asuessani aiemmin Merihaassa (kolmesta korkeasta talosta lähinnä merta sijainneessa eli 16C:ssä) sain usein vastaanottaa surkutteluja ihmisiltä, jotka eivät nähneet paikan kieltämättä aika lohduttomaksikin luonnehdittavassa ympäristössä mitään kaunista. Vakiopuolustukseni olivat 1) se ei oo näkyvissä kaikkina vuorokaudenaikoina 2) sateella niihin kerrostalojen seiniin tulee kivannäköisiä kuvioita ja 3) rauhallisempaa asuinpaikkaa näin keskeltä stadia saa hakea.
Valitukset loppuivat sitten eräänä pikkujouluna, kun vuokrasin talon ylimmällä tasanteella sijainneen saunan. Maisemat yli alkutalvisen Helsingin kun eivät olleet...yhtään hassummat.

30.11.2005 klo 21.46

upea

MERIHAKA ON AIKA VÄRIKKÄÄN NÄKÖINEN MUTTA SELLAINEN NEUVOSTO JA DDR-AJAN JÄÄNNE..EN OLE OIKEIN AINA IHAILLUT KYSEISTÄ ALUETTA

23.07.2008 klo 22.13

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net