Hanko: Nainen katselee merelle Långsandan hiekkarannalta utuisena kesäiltana.
Kuvia samalta rannalta: 1234.

Kuvattu 08.07.2006 (lauantai) klo 22.47   |   Suuri versio

tuula

Kumman alakuloinen kuva tästä hellekesästä! Yksinäinen nainen, yksinäinen kivenlohkare meressä. Naisen vieressä myös kivenlohkare, mutta ... Tulee kylmä helteellä. Kuva siis on kaunis, mutta ei ole tyypillinen kesälle -06?

25.07.2006 klo 02.33

Mika

Itse asiassa tuo kuva on hyvin tyypillinen kesälle 2006. Kuvauspäivänä Etelä-Suomen helleaalto oli voimakkaimmillaan (mm. Lammin Evolla mitattiin ko. päivänä +32,1 astetta).

Tuo kuvassa näkyvä utu (sama koskee myös edellistä kuvaa) on tyypillistä juuri helteiselle keskileveysasteiden ilmamassalle Suomessa. Verrattuna 24.6.2006 kuvattuun otokseen tämän havaitsee selvästi. Juhannuksenahan helteet olivat tauolla ja vallitseva ilmamassa oli silloin viileämpi polaarinen ilmamassa, jossa kuvassa näkyvät kumpupilvet ja huomattavan kirkas ilma ovat puolestaan tyypillisiä. Se kuva onkin selvästi epätyypillisempi kuvaamaan tätä kesää.

Utua on aiheuttamassa tässä ja edellisessä kuvassa lisäksi savuakin Virossa olleista metsäpaloista. Savusta /pölystä johtuvaa utua nimitetään myös autereeksi.

25.07.2006 klo 08.19

tuula

Aina sitä oppii uutta! : )Kiitos! Tiedosta huolimatta se 24.6. kuva tuo mieleeni keskikesän ja tämä taas jo ohimenevän kesän... "ja autereest..." Miten se meneekään?

25.07.2006 klo 15.47

Kirsi

Minusta asetelma on teennäinen. Ei tule sellaista vaikutelmaa että vau, Niklas on ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Mutta mistä minä tiedän vaikka olisit itse ollut juuri sitä mieltä kuvaa ottaessasi; riippuu jonkin verran suhteestasi kuvassa esiintyvään henkilöön ;) (Miten niin että olen lomalla lukenut liikaa Harlekiineja???)

25.07.2006 klo 22.40

Mika

Tuula,

Se onkin aika jännää, miten eri ihmisille keskikesä (tai vuodenaikojen määrittely yleensäkin) merkkaa eri ajankohtaa. Joillekin se on Juhannuksen tienoo ja esim. minulle keskikesä on nimenomaan heinäkuu, kun lämpötilat ovat silloin keskimäärin korkeimmillaan. Toiset ottavat mittatikuksi päivän pituuden ja toiset lämpötilan.

Olen vastarannankiiski etenkin syksyn alkamisen suhteen verrattuna moneen muuhun mielipiteeseen; mielestäni syksy alkaa vasta pitkälti syyskuun puolella täällä Etelä-Suomessa. Olen sisäistänyt sen ns. termisestä (lämpötilaan perustuvasta) vuodenaikamäärittelystä, koska se kuulostaa näin kesäihmisen mielestä miellyttävämmältä kuin se, että syksy alkaisi jo muka elokuussa :)

26.07.2006 klo 08.56

paula

Hm, vaikutti ensin "hailakalta", mutta kuvaajan nimen tietäen oli pakko yrittää etsiä jotain ideaa. Toisten kommentitkin ovat kiinnostavia, suuntaa antavia. Kirsin vastaisesti näen kuvan äärettömän luonnollisena, mutta tahdon kuitenkin katsoa sitä "sokeasti" - vain värejä, muotoa... ja nyt useamman palaamisen jälkeen tuntuu kuin jokin positiivinen alkaisi kasvaa. Oikeastaan tyttö rinnastuu majakkaan, johtuneeko omasta äskettäisestä Bengtskärin-matkastani...

26.07.2006 klo 12.42

tuula

Juu, ehdottomasti elämme keskikesää juuri parhaillaan. En tarkoittanut kuvien päivämääriä, vain sitä mielikuvaa, jonka ne herättivät minussa. Elokuu ja syyskuukin aika pitkälle on ehdottomasti vielä kesää - niin kauan kuin luonto antaa satoa...

Tyttö on tosiaan kuin majakka! Ja se vie ajatukset vahvan suomalaisen naisen kuvaan, kansanrunouteen, Kalevalan naisiin...

26.07.2006 klo 14.24

tuula

Tosin täytyy sanoa, että tämä kädet taskussa seisova nainen tuo mieleen vahvat naiset vain mielikuvituksen avulla... Toisenlaisen naisen kanssa kuva voisi laulaa jotain Kantelettaren runoa...

27.07.2006 klo 03.12

tuula

haluan laittaa tähän lempirunoni tuolta kansanrunouden puolelta : )

"Jos mun tuttuni tulisi,
ennen nähtyni näkyisi,
sille kättä kääppäjäisin,
vaikk ois käärme kämmenpäässä.

Sille suuta suikkajaisin,
vaikk ois suu suden veressä.
Sille kaulahan kapuisin,
vaikk ois kalma kaulaluilla.

Vielä vierehen menisin,
vaikk ois vierus verta täynnä.

No joo, ei tämä intohimo nyt yhtään sovi näihin kuviin eli meni off topicin, mutta ei kai tuo haittaa. Tästä helteestä varmaan tulee tuollaiset runot mieleen : )

27.07.2006 klo 03.59

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net