Helsinki: Täysikuu nousee Merikasarmin laiturissa Katajanokalla olevien jäänmurtajien ylle. Pohjoissataman kuunsilta johdattaa Otson ja Kontion luokse Kruununhaan Halkolaiturilta.

Kuvattu 17.09.2005 (lauantai) klo 19.56   |   Suuri versio

Lissu

Täysikuu, sä ihme suurin olet öisen taivahan... Hieno kuvakulma!

18.09.2005 klo 16.52

Kari Väisänen

Keskustelimme pari päivää sitten nettiyhteisössä kuun kuvaamisesta. Teitkö tämän hienon kuvan kuvankäsittelyohjelmalla?

Tässä pätkä keskustelusta: "Nykytekniikalla yhdellä laukauksella on käytännössä mahdotonta saada samanlaista kuutamokuvaa kuin minkä silmä näkee. Silmän dynamiikka on paljon suurempi kuin filmin tai digikennon. Jos kuusta haluaa yksityiskohtia, kaikki muu on pimeänä. Jos maisemaa haluaa vähän näkyviin, kuu on palanut valkoiseksi reiäksi." (Matti Grönroos)

18.09.2005 klo 18.45

Paula

Jännä. Kovat koneet - pehmeät valovanat.

18.09.2005 klo 20.16

Niklas Sjöblom

Kari, lyhensin hieman keskustelupalstalta lainaamaasi pätkää.

Tätä, kuten kaikkia muitakin täällä julkaistuja kuviani, on muokattu kuvankäsittelyohjelmalla. Kuten nettiyhteisönne keskustelusta käy ilmi, kuun kuvaaminen on varsin ongelmallista yli- ja alivalottumisesta johtuen. Onneksi kuitenkin kuun nousun ja laskun kuvaaminen täysikuun aikaan on helpompaa, sillä täysikuun nousu- ja laskuajat vastaavat melko tarkalleen auringonlaskun ja vastaavasti auringonnousun aikoja. Niillä hetkillä maisemassa on usein tarpeeksi valoa, jotta lähellä horisonttia oleva, paksun ilmakehäkerroksen värjäämä ja himmentämä täysikuu ei pahasti ylivalotu suhteessa maisemaan.

Tässä kuvassa auringonlaskusta on kulunut 21 minuuttia ja kuun noususta 14 minuuttia. Hieman myöhemmin olisin joutunut ottamaan kuun ja maiseman eri kuvista, mutta nyt ne ovat molemmat peräisin samasta alkuperäiskuvasta. Kuuta ja maisemaa on käsitelty eri tavoin siten, että maisemaa on vaalennettu huomattavasti kuuta enemmän. Seurauksena oli paljon ns. kohinaa, jota on seulottu Neat Image -ohjelman ilmaisversiolla.

18.09.2005 klo 23.23

Atte

Yritin juuri samaan aikaan kaivopuiston rannasta kuvata kuutamoa, mutta huonoin tuloksin, kun jalusta jäi uupumaan.

19.09.2005 klo 22.46

Japseri

Nämä sun täyskuut on aikas henkeäsalpaavia. Ilmeisesti olet tässä yhdistänyt kaksi kuvaa - pitkästi valotetun (maisema) ja erittäin lyhyesti (kuun pinta)? Mucho Bueno kaiken kaikkiaan!

29.09.2005 klo 21.00

Shabnam

very nice photoblog :)

09.10.2005 klo 13.42

Chaplin

Kuuhullu kun olen niin aivan henki salpautui näin upeasta kuvasta ja kyllä nuo muutkin Niklaksen ottamat kuvat on todella kauniita.

24.09.2006 klo 22.51

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net