Helsinki: Näkymä yli Pohjoissataman Uspenskin katedraalilta Katajanokalta. Vasemmalla Pohjoisranta Kruununhaassa, taustalla Hanasaaren voimalaitokset ja Sörnäisten satama.

Kuvattu 18.11.2005 (perjantai) klo 15.21   |   Suuri versio

Jonna

Värisävyt kohdallaan. Nuo voimalaitokset näyttävät jopa kauniilta tällaisessa valaistuksessa :)

20.11.2005 klo 01.11

Niklas Sjöblom

Kuvauskohde on yllätyksetön, mutta kuvan idea on juuri valaistuksessa, joka oli erittäin kaunis. Kolmena peräkkäisenä päivänä (to-la) auringonlaskua edelsi samankaltainen tilanne: aurinko pilkotti pilvenraosta lännessä, kun taas itäinen taivas oli pilvien peitossa. Tumma taivas auringon valaisemien kohteiden takana lisäsi niiden hehkua entisestään. Aurinko laski 23 minuuttia myöhemmin.

20.11.2005 klo 01.28

Hannu-Pekka

Kuvassa on aika hyvä valo, sen näköjään Niklas on onnistunut löytämään tässä ja monissa muissakin kuvissaan, mutta sitten taas osassa kuvista on hyvin huono valo eli kuvaushetki ei ole ollut otollinen valon kannalta.
Valo on hirven vaikea asia valokuvauksessa, olen sitä itsekin tarkkaillut ja kuvannut yli neljäkymmentä vuotta ja yhä löydän uusia asioita valosta.
Mutta Niklakselle ja muillekin vinkkinä, valo ei ole pelkästään hyvää (erikoista) valokuvassa, vaan se on aina läsnä jokaisessa kuvassa! Tämän kuvan valo ei mielestäni ole kaikkialla kuva-alueella hyvää, lisäksi sommittelu on kovin lepsun oloinen ja osaksi hajanainenkin. Jostain toisesta kuvakulmasta tässä valosta olisi saanut paremman kuvan - näyttää vähän siltä, että kuvaaja on kulkenut kaupungilla, kompastunut ja kamera on vahingossa lauennut?
Etualan tiiliseinä ei oikein pelaa kuvassa ja muutenkin siinä on tasapainoa häiritseviä tekijöitä... Näin vain äkkiä katsomalla!

25.11.2005 klo 02.05

Paula

Valosta en ymmärrä (tai tunne :D) tällä kertaa mitään, mutta tuosta hajanaisuudesta puheenollen: mun mielestä tässä kuvassa on kokoavia elementtejä... korkein piippu heijastuksineen (täsmällisesti laiturien kulmasta lähtien) sekä ilmavan viistoina, samansuuntaisina erotettavat etureunan muurin linja ja pilvistön valojuova. Lisäksi oikeanpuoleisen tiiliseinän fyysinen koko tasoittuu vasemman reunan valoisimman rakennuksen kirkkaudella.

25.11.2005 klo 17.30

Hannu-Pekka

Paula hyvä,
Löysin vasta nyt kommenttisi tähän kuvaan. Olit oikein ajatuksella yrittänyt etsiä kuvasta hyviä puolia, mikä on sinun kohdaltasi erittäin kiitettävää toimintaa. Mutta nuo linjat joita tarjoilet muurista ja pilvistä eivät tässä toimi. Siinä välissä on liikaa moneen suuntaan meneviä elementtejä. Kaiken lisäksi kun peität vasemman reunan valoisimman rakennuksen kirkkauden, niin kuva ihmeesti rauhoittuu! Nämä ovat niitä valokuvasommittelun perusteita - ei sääntöjä eikä orjallista noudattamista, vaan vain tapauskohtaista tulkintaa.
Tämä kuva on hyvä osoitus Niklaksen keskinkertaisista otoksista, mikä ei saa ketään riemusta repeämään tai kokemaan päivänsä pelastetuksi - sen sijaan nopeasti tajuntaan menevät "kauniit kuvat" ovat hankala juttu, kun niissä usein nähdään asioita, mitä niissä ei ole. Joku saattaa kokea kummia tms....... Sen sijaan kuvaajan kannalta ei ole väliä sillä, viitsiikö kukaan perustella kehujaan - niitä en sivuilta ole juuri nähnyt, mutta sen sijaan kritiikistä ollaan heti niin suivaantuneita kuin vain voi olla!
Voisin analysoida kuvaa lisääkin, mutten nyt sitä ehdi tehdä.

28.02.2006 klo 01.14

Paula

Parahin Hannu-Pekka, maailmassa riittää kokoavia ja hajoittavia tekijöitä äärettömiin. Riippuu kokijan päästä, mitkä niistä poimii käyttöönsä. Tavallaan minusta on hienoa, jos joku pystyy keskittymään vain näkyvään, mutta itselläni on pakottava tarve kurottautua tuntemattomaan. Niklaksen kuvien kohdalla se tarkoittaa sitä, että näen usein niistä sillan johonkin, mikä on osittain tuttua ja osittain ihan käsittämätöntä. Juuri käsittämättömän tavoittelu sanoin jää todella vain yritykseksi usein. Joka tapauksessa, Hannu-Pekka, mielestäni kritiikkisi (mitä minuun tulee) sai aikaan sen positivisen "tunteen", että on tosiaan yritettävä perustella mielipiteensä. Eikä moni muukaan tainnut vaieta. Lisäksi minusta perustelemattomatkin kommentit aina kertovat jotakin; vähintäänkin ovat kiitos kuvaajalle hänen työstään sekä kuvaajana että sivuston pitäjänä. Kiitos Hannu-Pekka, sainkin mietittävää taas tämänkin kuvan osalta. Palaan asiaan.

28.02.2006 klo 10.04

Kommentoi tätä kuvaa

 Ei näy kommenttisi yhteydessä.

 


Nimesi toimii linkkinä kotisivullesi.

Haluatko selaimen muistavan tietosi?Kommentin linkit tulisi merkitä html-koodilla <a href="http://...">linkkiteksti</a>.

Täytä ainakin siniset kentät, kiitos!
 

 

Lähetä kommenttisi vain kerran!

Uusimmat kommentit kaikista kuvista ja molemmista kieliversioista

taivasalla.net